Job Shadow Day – Junior Achievement România (2017-2018)

Liceul nostru a participat în săptămâna „Școala altfel” la activități organizate de Junior Achievement România.

Elevii clasei a VIII-a însoțiți de coordonatorul proiectului, director adj., prof. Sava Georgeta și profesorul diriginte Hadăr Andreia au desfășurat activități în cadrul Proiectului Job Shadow Day, a XVI-a ediție, în ziua de 30 martie 2018.

Job Shadow oferă elevilor o imagine reală a comunității de afaceri și a locurilor de muncă, îi ajută să-și identifice interesele, aptitudinile și modul în care acestea pot fi valorificate pe piața muncii. Prin intermediul programului, elevii găsesc mai ușor un răspuns la întrebările: „Ce vreau să devin după ce termin școala?”, „Unde vreau să lucrez?”, „Care este cel mai potrivit loc de muncă pentru mine?”.

Prin participarea la program, cei 30 de elevi de clasa a VIII-a au petrecut câteva ore în „umbra” unui angajat din Firma Marquardt Schaltsysteme S.C.S. Sibiu. Au avut posibilitatea să învețe mai multe despre un loc de muncă, competențele necesare și responsabilitățile aferente lui.

Elevii au fost primiți în sălile de conferință de la MSR 2, unde au aflat informații despre istoria companiei Marquardt, despre domeniul în care activează, produsele și clienții firmei. Copiii au admirat modelele de mașini care sunt dotate cu componentele Marquardt și au avut ocazia să se amuze și în același timp să învețe despre funcționarea sistemelor de acționare.

A urmat o scurtă vizită în Secția Micro-Comutatoare și apoi în atelierul Școlii Duale, unde elevii au fost încântați de posibilitățile de învățare care le stau la dispoziție.