TIP DE PROIECT: Proiect de Parteneriat de schimb interșcolar în cadrul Programului ERASMUS+ , cu denumirea „Folklorica” Nr. 2019-1-PL01-KA229-064971_6
PERIOADA DESFĂŞURĂRII: 1.09.2019 – 31.08.2021
FINANŢARE EUROPEANĂ: Finanțarea va fi în sumă maximă de 24675 EUR
PARTENERI:
POLONIA- Școala Nr.2 din Nidzica- COORDONATOR PROIECT
ROMÂNIA – Liceul Teoretic „Constantin Noica” Sibiu
TURCIA – Sahinbey Vali Mehmet
Lutfullah Bilgin Orta Okulu, Gaziantep
LITUANIA – Kauno sv. Pranciskaus
Mokykla, Kaunas
CIPRU – Gymnasio Apostolou Pavlou, Paphos
INSULELE CANARE-IES Pérez Galdós LPGC, Insulele Canare, Spania
PAGINA PROIECTULUI: https://twinspace.etwinning.net/103292/pages/page/795139
SCOPUL PROIECTULUI: Scopul acestui proiect este de a găsi asemănări și diferențe între obiceiurile alimentare, ceremoniile naționale și religioase.
OBIECTIVELE PROIECTULUI: Acesta este un proiect care vizează eliminarea diversităților din culturile din Europa. Cântecele, dansurile și jocurile tradiționale sunt o modalitate excelentă de a păstra și promova cultura, tradițiile și înțelepciunea europeană. Acest proiect este destinat a aproximativ 300 de studenți între 12-17 ani, dornici să participe la o aventură de cultură și folclor. Activitățile noastre vor realiza încrederea în sine, încrederea, simpatia și toleranța noastră.
GRUPUL ŢINTĂ: Elevii din liceul nostru şi familiile lor, membrii comunităţii locale, părțile interesate conexe.
DESCRIEREA PROIECTULUI: Obiectivele noastre sunt: să explicăm rolul folclorului prin seminarii, prezentări de diapozitive, expoziții, pentru a oferi posibilitatea elevilor de a lucra cu partenerii, de a forma disponibilitatea de a învăța limba engleză. Întâlnirile noastre internaționale, fiind schimburi de bune practici cu elevi, precum și profesori, vor conduce la o mai bună cunoaștere a sistemelor educaționale ale partenerilor în seminarii sau ateliere, la descoperirea culturii, limbii, tradițiilor țărilor partenere, călătorind, vizitând, prezentări directe și contactul cu personalul școlar, o integrare mai largă a elevilor și a cadrelor didactice în comunitatea europeană de învățământ, o dezvoltare mai mare a competențelor profesorilor, aplicând strategii, metode învățate de la parteneri. Vom organiza conferințe anuale în fiecare școală pentru a promova proiectul și programul său. În primul rând, fiecare școală parteneră va realiza în PPT sau prezentări video ale școlii, orașului și țării lor. În cadrul ședințelor, fiecare coordonator școlar va împărtăși cu celelalte câteva cuvinte despre sistemele lor naționale de învățământ. În fiecare școală va fi organizat un concurs de logo-uri, votarea propunerilor fiecărei școli în timpul primei mobilități și va fi organizat un colț de proiect Erasmus +. Videoclipurile și fotografiile atelierelor și seminariilor noastre vor fi rezultate și exemple de bune practici. Expozițiile de artizanat sau de lucrări de artă și panourile publicitare sunt rezultate cu un caracter multidisciplinar și transdisciplinar, care promovează impactul activităților noastre și al programului Erasmus +. Multe produse finale (broșuri, albume, enciclopedie) vor fi incluse în programa școlilor noastre. Fiecare școală are responsabilitățile sale în acest sens, stipulate deja în Formularul de Aplicație.
GRUPURILE DE COMUNICARE:
Pentru o mai bună comunicare s-au creat două grupuri, unul pe Google, pentru coordonatori, și altul pe Facebook pentru echipele de coordonare a proiectului.
PROMOVAREA PROIECTULUI: Aceasta se va face prin intermediul site-ului http://www.didactic.ro, afișe, pliante, articole în presa locală și internațională, forumul Agenției Naționale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale, lucrări la simpozioane, comisii metodice, cercuri pedagogice pe specializări, televiziunea locală a fiecărui partener european, conferințe și ateliere tematice, etc.